Претражи овај блог

среда, 27. јун 2012.

"Power To The People And The Beats: Public Enemy's Greatest Hits"

Nemam baš mnogo vremena za neku dužu priču koja bi sigurno mogla da se ispriča o veteranima Hip-Hop-a koji iza sebe imaju veoma bogatu diskografiju i ogroman uticaj na muzičku scenu uopšte. Dovoljno je reći samo Public Enemy. S' toga, ako se večaras nađete u Beogradu, ne propustite da ih ponovo čujete uživo u okviru "Belgrade Calling" festivala koji se od 27. do 30. juna održava na Ušću.
U vezi toga, sledi i ono iz naslova posta, jedna od mnogobrojnih "the best of" kompilacija pod nazivom "Power To The People And The Beats: Public Enemy's Greatest Hits" objavljena 2005. godine, na kojoj se našlo osamnaest numera (vidi spisak), koje, priznajem, ni ja ne bih mogao da odaberem bolje. Znači, ostaje poziv da dođete na koncert večeras u 18:50 po satnici festivala, a do tada preslušajte ovu kompilaciju, čisto da se ponovi gradivo. Uživajte.


 
"Power To The People And The Beats: Public Enemy's Greatest Hits"

понедељак, 25. јун 2012.

"Painting Europe"

Malopre na leteh na ovaj video, i morao sam da ga okačim. Zaista sjajan performans street-art kolektiva Sweatshoppe, koji čine dvojica umetnika Bruno Levy i Blake Shaw. Inače, Sweatshoppe su se u Beogradu pojavili na Dis-Patch festivalu 2010. godine, i deo tog performansa moćićete da vidite u ovom videu pod nazivom "Painting Europe". Pored Beograda, tu su još snimci iz Berlina, Pariza, Londona i Bristola. Ako sam dobro ukapirao, Sweatshoppe su za svoje nastupe dizajnirali poseban softver koji kontrolišu valjcima četki, "slikajući" na taj način video kolaže koje putem projektora prenose na zid. Meni bar fascinantno...
 

среда, 20. јун 2012.

"Kill The Noise EP"

Izvinjavam se svim čitaocima na retkim postovima, ali imam gomilu prečih obaveza, tako da ni u narednom periodu neću biti u mogućnosti više da se posvetim blogu.
Za danas sam spremio jedan post, što bi rekli "na brzaka". Znam da sam retko kačio izvođače iz UK-a, pa ću ovom prilikom to ispraviti. Danas imam zadovoljstvo da vam predstavim ekipu iz južnog Londona pod imenom Kill The Noise koju čine Crusada, Efeks i DJ/beatmaker Steady. Ova dvojica poslednjih (poznatiji kao duo Prose) ujedno su osnivači i vlasnici etikete Boom Bap Professionals. Njihov poslednji projekat pod nazivom "Kill The Noise EP" objavljen je u maju ove godine, i na njemu se našlo ukupno dvanaest numera (šest pesama i šest instrumentala) od kojih vam za prvo slušanje preporučujem naslovnu "Kill The Noise" za koju je snimljen i video spot. U svakom slučaju, reč je o sasvim solidnom izdanju koje ne bi trebali propustiti da preslušate. Uživajte.


Kill The Noise - "Kill The Noise EP"

субота, 2. јун 2012.

"This Is The Life"

Evo, posle duže vremena još jednog dokumentarca, koji ne biste smeli propustiti da pogledate, ako to već niste učinili. U pitanju je film koji govori o kultnom Los Angeles-kom kafeu "The Good Life", odnosno, underground sceni koju je iznedrio krajem osamdesetih godina tokom čuvenih večeri poezije koje su bile organizovane u njemu. Tako su već početkom devedesetih tu bili umetnici kao što su Jurassic 5, Cut Chemist, Abstract Rude, Aceyalone, Myka 9, Volume 10, Busdriver i Ganjah K, odnosno, jednom rečju pokret Project Blowed koji je donekle bio pandan Native Tongues ekipi na istočnoj obali. Zahvaljujući trudu autorke Ave Du Vernay u prilici smo da upoznama jedno novo lice Los Angele-ske underground Hip-Hop scene, sasvim suprotno od svih stereotipa naviknutih na tzv. "gangsta rap" i ono što on nosi sa sobom.
Film je inače objavljen 2008. godine, i za ovo vreme pobrao je veoma pozitivne kritike, a i uspeo je da pokupi gomilu nagrada na različitim filmskim festivalima na kojima se u međuvremenu prikazivao. Ako ima neko zainteresovan, DVD izdanje sa 97 minuta materijala, može KUPITI OVDE.


"This Is The Life: How The West Was One"