Претражи овај блог

среда, 26. децембар 2012.

"Comin' In Piles EP"

Evo nečeg svežeg za sam kraj godine. Pre nešto više od godinu dana predstavio sam vam čoveka iz Queens-a pod imenom Neek The Exotic i njegov debi album "Exotic's Raw" iz 2003. godine. Pominjao sam da je Neek tokom cele karijere blisko sarađivao sa Large Professor-om, pa tako i na ovom EP-ju gde se Large Professor pojavio samo kao gost na bonus numeri "Overseas With Officials", dok su za produkciju ovoga puta bili zaduženi Audible Doctor, Ras Beats, Tommy Tee, Alterbeats i Confidence. Na izdanju se, od poznatijih izvođača, osim pomenutog Large Professor-a, pojavio još i Bumy Knuckles.
Na samom EP-ju se našlo jedanaest numera, tj. tačnije pet pesama, pet instrumentala i jedna numera u "clean" (cenzurisanoj) verziji.
Ja sam na ovo izdanje naleteo pre nekih nedelju dana čini mi se, i svidelo mi se već na prvo slušanje. Vama za početak predlažem da poslušate numere "Get The City Warm" i "Real Deal Hip-Hop" kao i celo ovo izdanje, ali i da apelujem na vas da ako ste u mogućnosti obavezno KUPITE album, i na taj način podržite izvođača. Uživajte.

 
Neek The Exotic - "Comin' In Piles EP"
 

понедељак, 17. децембар 2012.

"The Night Shift"

Preslušavao sam prethodnih dana neka od izdanja koja sam već kačio na blog među kojima i Killah Priest-ov i Chief Kamachi-jev ‎album "Beautiful Minds", koji me je zapravo o doveo do izdanja o kome danas govorim. Ako ste slušali album sigurno ste zapazili instrumental pod nazivom "Time Out Revisted" u produkciji čoveka pod imenom Dev Rocka. Tražeći podatke o njemu, došao sam do njegovog  albuma "The Night Shift" iz 2007. godine na kome se okupio veliki broj izvođača, među kojima su Planet Asia, Chief Kamachi, Killah Priest, Reef The Lost Cauze, Krumb Snatcha, Meylay Sparks i Mr. Eon.
Što se Dev Rocka tiče, ako ne grešim, reč je o producentu iz Philadelphia-je kome je ovo, pored produkcije koju je radio na izdanjima drugih izvođača, prvi "solo" album.
Na samom izdanju se našlo petnaest numera, od kojih bih za prvo slušanje izdvojio "Relax", "Curtains", "Sky High" i "Observers". Pošto je reč o veoma dobrom izdanju, toplo bih vam ga preporučio za slušanje u ovim hladnim danima. Uživajte.
 
 
Dev Rocka - "The Night Shift"