Претражи овај блог

среда, 06. јул 2011.

"Unsung: Big Daddy Cane Documentary"

Evo nečega još uvek svežeg. U pitanju je je epizoda u serijalu Unsung američke TV One posvećena legendi Hip-Hop-a Big Daddy Kane-u, emitovana 27. juna ove godine. Kratak uvod, koji je poslužio kao najava, bi otprilike glasio ovako:
"Sa vrtoglavom igrom reči, brzog ritma, svesnih tekstova, i svojevrsne pojave u vidu "crnog Hugh Hefner-a", Big Daddy Kane je načinio revoluciju u Hip-Hop zvuku osamdesetih godina. Poznat po veštini pisanja pesama i vrcavih performansa, Kane je bio u stanju da pokrene zabavu numerom "I Get The Job Done", izađe na "crtu" sa "Warm It Up Kane", ili da deluje politički sa "Another Victory". Ali uglavnom, Kane je sve podređivao ženama, kako na bini tako i van nje. Takođe, rođen i odrastao u Brooklyn-u, Kane je postao uzor mlađim izvođačima poput The Notorious B.I.G-a i Jay-Z-ja kome je i pomogao da napravi proboj na sceni. Ali porastom popularnosti West Coast zvuka, koji je pomračio slavu zvezda "zlatne ere", činilo se da je i Kane isčezao sa scene, ali da li je baš tako?"
U filmu ćete moći da čujete i vidite i ostale članove Juice Crew-a, Biz Markie-ja, Roxanne Shante i Kool Moe Dee-ja. Film možete pogledati ovde,


ili ga preuzeti sa linka ispod. Uživajte.


"Unsung: Big Daddy Cane Documentary"

Нема коментара:

Постави коментар