Претражи овај блог

About

Pre otprilike trinaest, četrnaest godina nastao je fanzin istog naziva kao i ovaj blog, orjentisan na Hip Hop kulturu. Tada je sve izgledalo drugačije. Prevođeni su članci iz The Source-a i Vibe-a, tekst je kucan na pisaćoj mašini, slike lepljene a zatim sve to fotokopirano i povezivano. Pravi underground. Objavljena su "čak" dva broja fanzina "Keep It Real" u ukupnom tiražu od oko stotinjak primeraka. Nekoliko meseci posle drugog broja, kada je već bilo jasno da neće biti "treće sreće", desilo se to da mi je neki klinac došao na vrata, da me pita da l' je izašao novi broj jer bi hteo da ga kupi?! To je bila najveća satisfakcija za moj minuli rad.
Danas, prva zamisao vezana za ovaj blog mi je bila da ovo bude e-zine, elektronski naslednik orginalnog "Keep It Real"-a, ništa više od toga. Moj ventil, gde mogu sebi naći oduška i podsetiti se na "stare dane", pa kol'ko potraje.
P.S. Ako uspem da pronađem prvo orginalno izdanje potrudiću se da ga skeniram i objavim.
.........................................................................................................

Već sam vam govorio o počecima ovog bloga, odnosno, onome što je inspirisalo njegov nastanak, a to je bilo "štampano" izdanje fanzina "Keep It Real". Obećao sam da ću isti upload-ovati ako uspem da ga pronađem. Na kraju se ispostavilo da ga ja kao autor, na žalost, ne posedujem (stidim se), ali mi se skoro javio moj dobar drugar i evo šta mi je stiglo kao MMS:

E, eto tako je izgledala naslovna strana prvog broja fanzina "Keep It Real". Kao što vidite, datum je februar 1997. godine. Uskoro očekujte i upload, tako da ćete moći, naravno koga to uopšte bude zanimalo, da preuzmete kompletno izdanje.
Inače, ja sam u velikoj meri zaboravio sadržaj ovoga broja, tako da mi je ova slika malo osvežila sećanje na to vreme i celo cimanje oko pisanja, sečenja, kopiranja, koričenja, distribucije itd...
Da ne dužim, čim budem u prilici okačiću 'zine na net, "so stay tuned"...