Претражи овај блог

уторак, 25. септембар 2012.

"God's Son Cometh (Nas vs. Jerry Butler)"

Neko će možda pomisliti da nastavljamo sa nekad započetim serijalom "Rap okršaja", ali nije to u pitanju. Ovaj "mixtape" je nešto na šta sam naleteo pre par dana, i evo, konačno sam ugrabio malo vremena da ga podelim sa vama. Neki su ga već možda preslušali jer se zvanično pojavio početkom meseca, to jest 3. septembra, iako je u pitanju materijal nastao 2005. godine, a koji ustvari predstavlja "seminarski rad" čoveka pod imenom Illastrate ili Hoody Allen. Ako ne grešim, u pitanju je producent iz Atlante, koji mi je do sada bio poznat kroz saradnju sa Aarophat u grupi Black Noise sa kim ima objavljen album "Black Noise LP" iz 2009. godine.
Kao što sam već rekao, u pitanju je "seminarski rad" koji je imao za cilj da prikaže proces snimanja i produkcije do gotovog muzičkog materijala. Za tu priliku iskoristio je Nas-ove a-capelle i beat-ove nastale na bazi semplova Jerry Butler-ovih numera (za one koji ne znaju Butler je soul pevač i bio je jedan od članova grupe The Impressions zajedno sa Curtis Mayfield-om).
U svakom slučaju, reč je o interesantnom ostvarenju, na kome se našlo osam numera, od kojih bih za ovaj put izdvojio "Stillmetic", "Street Dreams" i "Ether". Uživajte.
 
 
Illastrate - "God's Son Cometh (Nas vs. Jerry Butler)"
 

Нема коментара:

Постави коментар