Претражи овај блог

уторак, 27. август 2013.

"Cigarette Boats EP"

Nadam se da niste skroz odustali od čitanja/slušanja ovoga bloga, jer nisam ni ja potpuno digao ruke od njega. Dosta se toga dešavalo i veoma sam preokupiran nekim drugim stvarima, pa jednostavno ne stižem da mu se posvetim u onoj meri u kojoj bih to želeo, ali dobro...
 
Malo sam "kopao" po netu prethodnih dana i naleteh na kratak EP pod nazivom "Cigarette Boats" koji je, ako se ne varam, objavljen pre godinu dana otprilike, a nastao je kao plod saradnje repera Curren$y-ja (koji se na ovom izdanju potpisuje kao Spitta Andretti) i producenta Harry-a Fraud-a.
Pisao sam ranije da nisam veliki fan, da ga tako nazovem, "novijeg južnjačkog zvuka" čiji je Curren$y predstavnik, a koji se pre svega ogledao kroz njegovu saradnju sa Cash Money (kao član 504 Boyz-a) i Young Money ekipom, što je trajalo negde do 2008. godine, nakon čega je usledila njegova solo karijera i objavljivanje većeg broja mixtape-ova i čak devet solo albuma. Koliko znam, nakon saradnje sa Alchemist-om i albuma "Covert Coup" iz 2011. godine, godinu dana kasnije usledila je i saradnja sa Harry-jem Fraud-om i EP "Cigarette Boats" koji danas imate pred sobom. Iako je u pitanju izdanje na kome se našlo svega pet kratkih numera, meni lično je veoma prijalo za slušanje (vrtim ga poslednjih par dana), delom zbog Spitta-inih rima, ali prevashodno zbog Fraud-ove produkcije i sjajno iskorišćenih semplova numera "Another Heart Breaks" od Electric Light Orchestra, "Smalltown Boy" Bronski Beat-a i You And I" Madleen Kane, koje ovom izdanju daju dozu nostalgije i vraćaju nazad u '80-e, ili što kažu "...Type shit you drive home too."
Od gostiju na ovom izdanju pojavili su se Styles P na numeri "WOH", i Smoke DZA na stvari "Mirrors". Zanimljivo je takođe da je skoro ceo projekat ekranizovan, to jest, snimljeni su spotovi za prve tri numere, i to po redu: "Leaving The Dock", "WOH", "Biscayne Bay", a tu su još i gore pomenuta "Mirrors" i stvar "Sixty Seven Turbo Jet". Uživajte.
 
 
Curren$y & Harry Fraud - "Cigarette Boats"
 

Нема коментара:

Постави коментар