Претражи овај блог

среда, 5. јануар 2011.

"Round 5: Rockin' It vs. Sunshine"

Na ovom mestu nećemo govoriti o originalu i "falsifikatu", jer kao što je Jay-Z inspiraciju pronašao u muzici The Fearless Four-a, tako su i oni svoj najveći muzički uspeh bazirali na numeri "Die Mensch Maschine" legendarne grupe Kraftwerk. S' toga ćemo ovoga puta ponovo imati duel između stare i nove škole Hip-Hop-a. Za one koji su zaboravili, samo kratko podsećanje. The Fearless Four je grupa iz Harlem-a i jedni od istinskih pionira rap muzike. Grupu su činili: The Great Peso, Devastating Tito, Mighty Mike C, Krazy Eddie, DLB i Master OC. Iako najaktivniji tokom osamdesetih, svoj prvi i za sada jedini album "Creepin' Up On Ya"
objavili su 1994. godine. Ipak, singl "Rockin' It" je ono što je obeležilo njihovu karijeru, omogućivši im da postanu prva grupa koja je potpisala za velikog izdavača.
Petnaest godina kasnije, tj. 1997. Brooklyn-ški reper Jay-Z objavljuje svoj drugi album "In My Lifetime, Vol. 1" na kome se, između ostalih, našla i numera "Sunshine" koja je kao osnovu iskoristila instrumental  numere "Rockin' It", donevši Jay-Z-ju veliki komercijalni uspeh. Samo da napomenem da ovo nije zvanično izdanje već moj "bootleg" tako da, koga zanima spisak pesama moće pogledati ovde.

Da bi ste preuzeli singlove, kliknite na odgovarajuću sliku.

Нема коментара:

Постави коментар