Претражи овај блог

понедељак, 5. новембар 2012.

"Goldyn Chyld"

Ne znam tačno kada se ovo pojavilo na netu, ali ja sam naleteo na album prošle nedelje, preslušao ga, i odlučio da ga podelim sa vama. U pitanju je Ras Kass-ov neobjavljeni album "Goldyn Chyld", koji, iako planiran za objavljivanje, usled svega što se desilo sa Priority Records-om, ali i sa samim izvođačem (zatvorska kazna), nikada zvanično nije ugledao svetlost dana.
Na albumu se nalaze i neke od numera koje su se pojavile na albumu "Van Gogh", koji takođe nije izdat, jer je materijal "procureo" pre zvaničnog objavljivanja. Sve to je verovatno uzrokovalo da Ras Kass nikada ne doživi uspeh kakav bi se možda mogao očekivati nakon sjajnog, sada već klasika, albuma "Soul On Ice".
Na albumu "Goldyn Chyld" se našlo ukupno sedamnaes numera, među kojima i naslovna, koju je remiksovao DJ Premier, a na albumu se može čuti i produkcija Dr. Dre-a, Hi-Tek-a, Rockwilder-a, Battlecat-a, i dr., dok su od gostujućih izvođača tu imena poput Busta Rhymes-a, Pharoahe Monch-a, Xzibit-a, Saafir-a, Tash-a, Bad Azz-a, Nate Dogg-a, Kokane-a, itd.
U suštini, reč je o interesantnom materijalu, koji je napokon postao dostupan široj Hip-Hop publici, a posebno poštovaocima lika i dela, po mom mišljenju, jednog od  najboljih MC-jeva zapadne obale. Za početak poslušajte numere "Goldyn Chyld", C What I C i N.B.A. Uživajte.

 
Ras Kass - "Goldyn Child"
 

Нема коментара:

Постави коментар