Претражи овај блог

четвртак, 11. фебруар 2010.

Raw Deluxe

Velikani. Da ja ne bih previše tupio, preneću vam šta je B92.Music objavio uoči njihovog nastupa u Beogradu 2004. godine.

"... the Jungle Brothers are about surviving.
And helping others to survive."

"Mada su pripadnici generacije koja je proslavila rap krajem osamdesetih, zajedno sa Public Enemy, Jungle Brothers se generalno smatraju rodonačelnicima fuzije hip hopa i jazza, zajedno sa De La Soul, A Tribe Called Quest, Queen Latifah (takozvana Native Tongues grupa umetnika). Njihov prvi album Stgraight Out The Jungle (1988) i debi za veliku kuću Warner Brthers - Done By The Forces Of Nature (1989), i dalje služe kao nepresušan izvor semplova i inspiracija za mnogobrojne hip hop autore širom sveta. Afrocentrični stihovi i gorke rime Jungle Brothersa nosili su oporije poruke od onih što je većina grupa ovog usmerenja u to vreme praktikovala, te su se ključni članovi - Mike G i Africa Baby Bam - našli negde na pola puta između političkog radikalizma Chuck D-ja i jazz/funk/soul miksa manje agresivne braće i sestara.
Skrivena poruka o životu u velegradu kao životu u džungli i veliki klupski hit "I'll House You" (u produkciji Todd Terryja), ostali su upamćeni kao osnovne vrednosti prvog albuma, da bi se već na sledećem JB pojavili u punom poetskom sjaju, sa tekstovima u slavu crnaca i posebno crnih žena, citirajući mnoge ljude, od George Clintona do Isusa, a sve preko snažne, maštovite muzičke podloge na kojoj su se smenjivali disko, afrički ritmovi, dobri stari funk semplovi i gospel ukrasi."...

Ovom prilikom njihov četvrti album "Raw Deluxe" iz 1997. godine.


Jungle Brothers - "Raw Deluxe"

Нема коментара:

Постави коментар