Претражи овај блог

среда, 21. април 2010.

"Preminuo reper Guru"

Jebiga, mislio sam da je najgore prošlo i da ćeš se oporaviti. Ne znam šta da kažem, osim: "Počivaj u miru". Guru, hvala ti za sve što si uradio za Hip Hop, nećemo te zaboraviti.

Ovako je vest preneo B92

Uticajni hip hop muzičar Guru, osnivač grupe Gang Starr, preminuo je 19. aprila u 43. godini posle višemesečne teške borbe sa rakom.


Po rečima Guruovog stalnog saradnika producenta Solara, "Guru je od smrtonosne bolesti bolovao više od godinu dana, prošao kroz nekoliko stručnih medicinskih tretmana koji nisu dali rezultat i 19. aprila je preminuo. Guru je činjenice o svojoj teškoj bolesti uvek držao u privatnosti, ali je zbog pogoršanja zdravstvenog stanja na početku 2010. godine morao da ode na bolničko lečenje .’’
Guru se proslavio u timu s DJ Premierom, sa kojim je osnovao jedan od uticajnijih rap sastava Gang Starr, koji je objavio 6 studijskih albuma između 1989. i 2003. godine, a nakon toga prestao sa radom.
Guru je nakon prestanka rada Gang Starr ostvario i izuzetno uspešnu solo karijeru i sarađivao sa poznatim jazz, soul i hip hop izvođačima u serijalu albuma pod nazivom ,,Jazzmatazz’’.
Takođe je nastavio sa koncertnim aktivnostima sa novom grupom i producentom Solarom, a nastupio je i u Beogradu.

Нема коментара:

Постави коментар